Warning: A non-numeric value encountered in /homepages/15/d551374687/htdocs/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5752

Ja s’apropa Sant Jordi!

El millor mes de l’any, ha començat la primavera i et canvia la cara i a més aquest any coincideix Setmana Santa i poc després Sant Jordi. Una diada especial on tothom té ganes de llegir, de comprar llibres i de regalar-los. Genial!
Us vull fer alguna recomanació… l’any passat vam apostar pel llibre de Cristina Campos ‘Pan de limón con semillas de amapola’ i resulta que aquest any he llegit que faran adaptació pel cinema fins i tot d’aquest llibre. A veure si és que som una mica bruixots i donem sort als llibres que recomanem?!

el inviernoBe doncs, aquest any us volem recomanar un llibre que no és novetat d’aquest any, però que també ens va agradar molt. Es tracta de la primera novel·la d’una autora molt jove de Barcelona, i dic jove perquè té la meva edat ;), l’Ángeles Doñate. La novel·la es diu ‘El invierno que tomamos cartas en el asunto’ i és un llibre que encadena petites històries dels personatges que viuen entre els murs de pedra de Porvenir, testimonis d’una vida de persones molt diferents però alhora molt iguals. És una història que convida a la reflexió, però abans de res és una oda a l’amistat, l’afecte, a la família, als somnis i l’amor.
Aquesta autora acaba de treure un altre llibre que es diu ‘El alma de la radio’, Una novel·la intimista i sentimental que aconsegueix emocionar i enganxar des de la primera pàgina. Per als nostàlgics, que escoltaven el programa d’Elena Francis, i per als amants d’una bona història en general.

et donaré tot aixòI ara, per aquells a qui els hi va agradar la Trilogía del Batzán, us vull recomanar la darrera novel·la de Dolores Redondo i Premi Planeta 2016, ‘Et donaré tot això’, un llibre que no vaig poder deixar des que el vaig començar. D’aquest llibre han escrit que és ‘quasi novel·la negra’, ja que comença amb una escena típica de novel·la negra: els trucs contundents dels policies a la porta d’una casa. I es clou com una clàssica novel·la negra: amb la identificació de l’assassí. Però entre l’inici i el final, la novel·la té lloc per a moltes altres coses: és una història d’amor, parla de la construcció d’una amistat, fa una dura crítica social a la vella aristocràcia, i té un punt de denúncia cap a diferents injustícies.

a cielo abierto I per últim un altre premiat, en aquest cas Antonio G. Iturbe, periodista, escriptor, professor i actual director de la revista cultural Librújula, que amb la seva obra ‘A cielo abierto’ va aconseguir el Premio Biblioteca Breve 2017. La novel·la explica les increïbles proeses de tres grans amics que van marcar la història de l’aviació, i és, a més, un homenatge a l’autor d’El Petit Príncep, un escriptor inoblidable que va saber veure la realitat amb ulls de nen. Sens dubte un autor a seguir tant en la seva vessant de literatura d’adults com també amb els seus contes infantils. El 2008 va publicar el primer títol de la sèrie infantil ‘Els casos de l’inspector Cito’, il·lustrats per Álex Omist. Una sèrie policíaca amb molt sentit de l’humor a manera de primeres novel·les policíaques per a joves lectors. Una sèrie que actualment consta de 10 títols i s’ha traduït a 9 llengües.

I fins aquí les nostres petites recomanacions per aquest sant Jordi. Recordeu, trieu, remeneu, regaleu i sobretot, sobretot, llegiu!